پنجشنبه, 01 آبان 1393

چارت ترمی دروس کارشناسی ارشد جغرافیای برنامه ریزی روستایی مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط احمدپور
چهارشنبه ، 21 فروردين 1392 ، 03:26

معرفی رشته جغرافیا - برنامه ریزی روستایی - مقطع کارشناسی ارشد

جغرافیا به عنوان علم توزیع فضایی پدیده ها اصولاً با تبیین ها اصولاً با تبیین پراکندگی، افتراق و بازساخت مکانی- فضایی پدیده ها در ارتباط با ساخت های اجتماعی و اقتصادی سروکار دارد. و هرچند این علم از دوره باستان همواره بر کاربردی بودن، در مسائل مختلف زندگی تاکید داشته است لکن اوج شکوفایی و تولد دوباره کاربردی علوم جغرافیایی را می توان از دهه ۱۹۶۰ و به بعد دانست. تا جایی که این اوج به آغاز مسیرهای جدید - پیوند علوم جغرافیایی با برنامه ریزی وتوسعه – منجر گردید که در آن، عقب ماندگی های ناحیه ای، نگرش های تازه به برنامه ریزی های (شهری، روستایی، محیطی و ناحیه ای) در ارتباط با نیازهای انسان، محیط زیست و آینده نگری نسبت به فضای زندگی، اساس کار به شمار می آید.

تعداد واحدها

مجموعه دروس برنامه ریزی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی به ۴ دسته به شرح زیر تقسیم می گردد.

الف- دروس جبرانی

دانشجویان دوره کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی چنان که یک یا چند درس از دروس جبرانی را در دوره کارشناسی با موفقیت نگذرانده باشند، موظف اند با نظر شورای تحصیلات تکمیلی گروه/بخش، حداکثر چهار درس از بین دروس جدول شماره الف را به صورت جبرانی بگذارنند، اولویت انتخاب واحد با این دروس است.

ب- دروس پایه

دروس پایه ۱۰ واحد است شورای تحصیلات تکمیلی گروه/بخش می تواند از ۱۲واحد پیشنهادی دروس انسان و محیط و مکتب های جغرافیایی، یک درس دو واحدی را انتخاب نماید.

ج- دروس تخصصی

دروس تخصصی دوره ۱۶ واحد است. شورای تحصیلات تکمیلی گروه/بخش می تواند از ۲۰ واحد دروس پیشنهاد شده، چهار واحد از دروس، جغرافیا اقتصادی روستاهای ایران، جغرافیای رابطه شهر و روستا در ایران، مدیریت، روستایی، مسائل و برنامه ریزی کوچ نشینی را حذف نماید.

د- پایان نامه

واحد پایان نامه برای رشته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی به ارزش ۶واحد نظری است بنابراین دانشجو با توجه به علاقه و نیاز جامعه و اولویت های دانشگاه، طرح پایان نامه خود را تصویب اولیه به گروه/بخش اعلام می دارد و گروه/بخش با عنایت به موضوع پایان نامه، استاد راهنما و مشاور پایان نامه را که متناسب با رشته تخصصی آنان است، انتخاب و برای تصویب نهایی به شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده ارسال می دارد.

طول مدت تحصیل و مسافرت علمی

طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی حداکثر ۵ نیمسال تحصیلی است. و تنظیم دروس بر مبنای نظام واحدی است و به علت ضروت مشاهده مستقیم پدیده ها از نزدیک در هر نیمسال تحصیلی حداقل ده روز به صورت گروهی مسافرت علمی با هماهنگی قبلی الزامی است.

مواد و ضرایب امتحان ورودی

۱-روش شناسی و تکنیک های تحقیق (تفسیرومسائل نقشه) ضریب ۲

۲- ریاضیات و آمار کاربردی ضریب ۲

۳- برنامه ریزی روستایی (مبانی و ایران) ضریب ۳

۴- مسائل جمعیتی روستایی ضریب ۲

۵- اقتصاد روستایی ضریب ۳

۶- برنامه ریزی ناحیه ای (مبانی و ایران) ضریب ۴

۷- متون زبان انگلیسی ضریب ۲

چارت درسی زیر صرفا جنبه پیشنهادی دارد. انتخاب واحد باید با نظر و تائید استاد راهنما صورت گیرد. در غیر این صورت هیچ مسوولیتی متوجه مسوولیت سایت دانشگاه نخواهد بود.

برنامه درسی مقطع کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

ترم ۱

کد درس

نام درس