در دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

98.8.21A

سخنرانی با عنوان "اهمیت نسخه‌های کهن قرآنی در شناخت ما از تاریخ و فرهنگ ایرانی-اسلامی" توسط دکتر مرتضی کریمی‌نیا، عضو بنیاد دایره‌المعارف اسلامی، روز سه‌شنبه 21 آبان 1398 در تالار حائری دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. دکتر مرتضی کریمی‌نیا، در این نشست به موضوعات مختلفی من‌باب نسخ خطی قرآن کریم مخصوصا نسخه‌های موجود در گنجینه آستان قدس رضوی پرداختند. ایشان اذعان کردند قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی موجود که تا الان پیدا شده‌اند؛ نسخه‌های خطی قرآن متعلق به قرن سوم هستند و اهمیت آن‌ها در شناخت آداب‌اجتماعی، طرز پوشش، آداب فرهنگی و غیره بسیار زیاد است. هم‌چنین دکتر کریمی‌نیا بعد از اشاره به بعضی انواع خط با نشان دادن نمونه‌هایی از این خطوط، توضیحات مفصلی درآن‌باره ارائه دادند. ایشان در پایان سخن خود یاد استاد بزرگ، مرحوم دکتر احمدعلی رجایی بخارایی، را گرامی داشتند و از تلاش‌های این استاد در جهت شناساندن نسخ قرآن قدردانی کردند.

98.8.21B