کتاب "فرصت ها و چالش های ژئوپلیتیکی جهان اسلام (در رابطه با اندیشه مهدویت)" نوشته دکتر هادی اعظمی و اصغر عباسی منتشر گردید. در این کتاب آمده است:

در همهٔ اديان و مذاهب، بخاطر بی‌عدالتی فضايی و عدالت خواهی ملل جهان، همگي منتظر ظهور يك منجی و نجات آنها از نابسامانی و بی عدالت فعلی و تغيير رويهٔ وضع موجود می‌باشند. از اين نظر، يك اشتراك جهاني در باب تظلّم و عدالت خواهی وجود داشته و همگی نسبت به ناعدالتی و توزيع نامتوازن قدرت و ثروت در ابعاد گوناگون جوامع معترض می‌باشند.
از منظر اديان الهی خاصه دين اسلام، همهٔ انسانهای ساكن كرهٔ زمين آفريدهٔ يك آفريدگار بوده و از يك ريشه‌اند. از سويی، در سير تسلسل اديان الهی، دين اسلام آخرين و كامل‌ترين برنامهٔ الهی برای انسانها می‌باشد. قلمروخواهی، قلمروگستری و رقابت برای گسترش قلمرو جهان اسلام و ايجاد نظام سياسی جهانی مبتنی بر عدالت، در ماهيت و ذات دين اسلام است. و به فرمودهٔ پیامبر اكرم(ص)، اسلام ساختار اجرايی برای نيل به عدالت فضايی برای همهٔ ملتها را، در گسترش قلمرو جهان اسلام به توسط دوازدهمين جانشين وی، امام مهدی(عج) تعريف نموده است و آن را وعده‌ای الهی می‌داند.
پروژهٔ جهانی سازی دين اسلام، بخش پايانی از فرایند تاريخی انديشهٔ مهدويت می‌باشد. اما فرآيند جانمایی و کاربست انديشهٔ مهدويت در جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک جهان، بسان سایر تئوری‌های جغرافیای سیاسی، بخاطر در تقابل بودن منافع، چشم‌انداز، جهان‌بينی و رويكرد قدرتهای جهانی و منطقه‌ای با آن، منجر به ايجاد چالشهايی برای جهان اسلام در رابطه با اين انديشه می‌شود.
این کتاب با هدف رسیدن به شناخت جامع و کامل از فرصتها و چالشهای ژئوپلیتیکی جهان اسلام در رابطه با اندیشه مهدویت، در پی این سوال است که راهبردهای جهان اسلام برای ایجاد و بهره‌وری از فرصتهای خارجی و نقات قوت داخلی و راهبردهایش برای رفع نقاط ضعف داخلی و برون رفت از چالش‌ها و تهدیدات خارجی برای رسیدن به اهداف خود و عملکرد مطلوب در رابطه با اندیشه مهدویت چیست؟
بنابراین با أرزيابی فرصتها وچالشهای ژئوپليتيكی جهان اسلام در رابطه با انديشه مهدويت، سعی نموده مسير عملكرد و گفتمان ژئوپليتيكی مطلوب و مؤثر جهان اسلام را در راستای نیل به اهداف انديشهٔ فوق (با توجه به آيات و روايات مربوطه و همچنين وضع موجود جهان اسلام) تبيين نماید.

 

photo 2024 12 28 07 32 24