برگزاری نشست تخصصی موانع و چالش‌های کسب وکارهای کوچک زنان روستایی

13082

 

رئیس هیات مدیره انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی با تاکید بر اینکه زنان روستایی، نیمه فراموش شده جمعیت کشور هستند، یادآور شد: زنان روستایی نيروي عمده براي تحول و منبعي بالقوه براي پيشبرد اقتصاد روستایي و افزايش هرچه بيشتر توليدات مواد غذايي هستند.

نشست تخصصی "موانع و چالش های کسب وکارهای کوچک زنان روستایی"، به مناسبت روز جهانی زن روستایی، با حضور دکتر خدیجه بوزرجمهری، دانشیار گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس هیات مدیره انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی( شعبه خراسان رضوی) و با مشارکت سایر اعضای هیات مدیره انجمن و سازمانهای دولتی و غیردولتی و زنان روستایی فعال اقتصادی خراسان رضوی، روز چهارشنبه 22 مهر ماه در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

دکتر بوزرجمهری مسئول برگزاری نشست در مورد نام گذاری روز جهانی زن روستایی و تاریخچه ثبت آن گفت: مجمع عمومی سازمان ملل در راستای کمک به زنان روستایی جهت رهایی از فقر و بهبود وضعیت اقتصادی اجتماعی آنان، در سال ۲۰۰۸ روز ۱۵ اکتبر را به عنوان روز جهانی زنان روستایی اعلام کرد.

وی ادامه داد: بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در پیامی در 15 اکتبر 2010 با به رسمیت شناختن اهمیت کمک به زنان روستایی برای رسیدن به توسعه، از تمامی دولتها و جوامع خواست حقوق کامل زنان شامل حق بر دارایی، ارث، خدمات بهداشتی و آموزشی همچنین آسودگی خیال از نبود خشونت را به رسمیت بشناسند و آزادی زنان و دختران را تضمین کنند.

وی با اشاره به اینکه همه ساله در این روز بیش از 100 کشور جهان به ویژه کشورهای آفریقایی و آسیایی، نشست ها، کنفرانس ها و جشنواره هایی برگزار می کنند، اظهار کرد: کشور افغانستان در سال گذشته در 23 مهر، با برپایی نمایشگاهی در باغ بابر کابل و تشکیل 41 غرفه از صنایع دستی زنان ۵ ولایت این کشور، این روز را گرامی داشت.

رئیس هیات مدیره انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی با تاکید بر اینکه زنان روستایی، نیمه فراموش شده جمعیت کشور هستند، یادآور شد: زنان روستایی نيروي عمده براي تحول و منبعي بالقوه براي پيشبرد اقتصاد روستایي و افزايش هرچه بيشتر توليدات مواد غذايي هستند.

وی با ارائه آماری از جمعیت زنان روستایی ادامه داد: طبق آمار 1390 در ايران، حدود11ميليون زن و دختر در جامعه ي روستايي و عشايري زندگی می کنند که هرچند 49 درصد جمعيت روستايي را تشكیل مي‌دهند، ولي تحقیقات نشان داده است که به طور کلی 65 درصد فعاليت‌هاي كشاورزي در روستا توسط آن‌ها انجام مي‌شود و این در حالی است که از شرایط اقتصادی اجتماعی مناسبی نسبت به مردان روستایی و هم جنسان خود در نواحی شهری برخور دارنیستند.

وی ابراز امیدواری کرد با ثبت روز زن روستایی در تقویم ملی، توجه بیشتری به زن روستایی صورت گرفته و با کمک سازمانهای دولتی و غیر دولتی و مسئولین و دانشگاهیان، مشکلات و موانع توسعه اقتصادی، اجتماعی و فردی و حقوقی آنان برطرف گردد.

دکتر بوزرجمهری گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی، آگاهی از مشکلات و موانع کسب و کار آنان، اطلاع از برنامه ها و اقدامات مسئولین در این زمینه، ارائه راهکارهایی برای کاهش موانع و چالش های کسب و کار را از اهداف این نشست عنوان کرد.

لازم به ذکر است در این نشست، دو پانل مشکلات کسب و کار شامل دسترسی به بازار فروش و گرفتن مجوز و همچنین ارائه راهکارهای عملی کاهش موانع کسب و کارهای کوچک زنان روستایی نیز ارائه گردید. 

 

3

2