به گزارش روابط عمومي دانشگاه فردوسي مشهد، همايش بين المللي انديشه ها، آثار و خدمات اميرعلي شير نوايي صبح روز شنبه 18 بهمن ماه در تالار فردوسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دكتر شريعتي آغاز به كار كرد.

در ابتداي اين همايش، خانم دكتر مه دخت پورخالقي، دبير علمي همايش، به ايراد سخنراني پرداخت و يكي از رسالتهاي مهم مركز پژوهش هاي آسياي مركزي دانشگاه فردوسي مشهد را پژوهش در زمينه بزرگان منطقه آسياي مركزي دانست.

در ادامه دكتر كافي، رئيس دانشگاه فردوسي مشهد، ضمن خير مقدم به ميهمانان، وحدت فرهنگي بين كشورهاي منطقه را راه كار پيوند بيشتر و توسعه ارتباطات دانست و خاطر نشان كرد: تمايز امير علي شير نوايي جامعيت شخصيت اوست.

رئيس دانشگاه فردوسي مشهد، نگاه علمي و منتقدانه و به دور از مبالغه و تفاخر را نگاهي شايسته مراكز علمي به گذشته و گذشتگان معرفي و ابراز اميدواري كرد كه اين همايش نيز با نگاهي علمي و نقادانه به كارنامه امير علي شير نوايي بپردازد.

مهندس رشيديان، استاندار خراسان رضوي نيز در سخنراني خود، برگزاري اينگونه همايش ها را براي گسترش تعاملات بين كشورهاي منطقه خصوصا فارسي زبانان مثمر ثمر دانست.

وي با اشاره به خدمات عمراني امير علي شير نوايي در شهر مشهد گفت: اميدوارم اين همايش زمينه اي براي شناخت اين شخصيت علمي و سياسي و فرهنگي فراهم سازد.

دكتر محمد جعفر ياحقي، مدير مركز مطالعات اجتماعي – فرهنگي آسياي مركزي نيز با اشاره به فعاليتهاي امير علي شير در خطه خراسان، وي را حلقه پيوند دهنده كشورهاي منطقه دانست.

وي همچنين از دست اندركاران آستان قدس رضوي درخواست كرد به پاس زحمات امير علي شير در خراسان، يكي از مراكز فرهنگي شهر را به نام وي نامگذاري كنند.

دكتر مرتضي دامن پاك، معاون پژوهشي وزير امور خارجه، دكتر سيد عباس صالحي، معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دكتر قهرمان سليماني، معاون پژوهشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از ديگر سخنرانان اين همايش بودند.

همچنن آقاي فيل هو پارك، مدير اجرايي موسسه بين المللي مطالعات آسياي مركزي از ازبكستان، و آقاي صديقي، سركنسول جمهوري اسلامي افغانستان نيز در ادامه به سخنراني پرداختند.

رونمايي از كتاب «بررسي زندگي سياسي و واكاوي كارنامه علمي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي اميرعلي شير نوايي»به قلم دكتر امير نعمتي و اجراي موسيقي زنده نوايي توسط دوتار نواز برجسته خراسان، استاد عثمان محمد پرست، از ديگر برنامه هاي افتتاحيه اين همايش بود.

لازم به ذكر است اين همايش تا 20 بهمن در دانشگاه فردوسي مشهد ادامه خواهد داشت.