نشستی ادبی با موضوع "بررسی تطبیقی حماسه‌های ایران و هند"

96.7.16-1

نشستی ادبی با موضوع "بررسی تطبیقی حماسه های ایران و هند" با حضور دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور، دکتر ابریشمی و استاد بزرگوار دکتر محمد جعفر یاحقی، در محل کتابخانهٔ قطب علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی در تاریخ 16 مهرماه 1396 برگزار شد.

جلسه با خوش آمد گویی و معرفی مهمانان توسط دکتر یاحقی آغاز گردید.

در این جلسه دکتر اسماعیل پور با بررسی تاریخ زبان های باستانی به تشابهات ادبیات سنسکریت ودایی و زبان های ایرانی باستان پرداختند و سپس با ریشه شناسی نام و مقایسه ی خویشکاری شخصیت های اساطیری چون جمشید، منوچهر، فریدون، کی کاووس ، سیاوش و زال و رستم و ذکر موارد مشابه آن در وداها و حماسه های هندی چون مهابهاراتا و رامایانا، دست به تببین موضوع زدند.

در ادامه دکتر ابریشمی در خصوص ریشه شناسی چند کلمه از قبیل دیوبند (دیپی وند- صاحب خط) ، کرم پیل (کرم ابریشم) ، کارزار،   پی کار (کار در معنی کاشتن) و کلماتی از این دست مطالبی را عنوان کردند.