پانزدهمین جلسه نقد و بررسی
کتاب دستور سخن
میرزا حبیب اصفهانی

IMG 0001

جلسۀ نقد کتاب دستور سخن میرزا حبیب اصفهانی به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشکده ادبیات و علوم انسانی و با سخنرانی   آقای محسن معینی (مدیر گروه علوم قرآن و حدیث بنیاد دایره‌المعارف اسلامی)، آقای دکتر محمد جواد مهدوی (عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی) و آقای دکتر سلمان ساکت (عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی) و با حضور اساتید و دانشجویان در محل تالار رجایی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی روز سه‌شنبه 94/8/12 ساعت 10 برگزار شد. در این جلسه که پانزدهمین جلسه از سلسله نشست‌های نقد کتاب در دانشکدۀ ادبیات بود در آغاز دکتر سلمان ساکت به بیان زادگاه و محل تحصیل میرزا حبیب پرداخت و دلیل هجرت وی از ایران و دوران اقامت او در عثمانی و آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان آن سامان را کرد.

آقای محسن معینی از پژوهشگران بنیاد دایره‌المعارف اسلامی به معرفی کتاب دستور سخن میرزا حبیب اصفهانی پرداخت و سپس از فهرست‌ها و توضیحات و تعلیقاتی که بر تجدید چاپ اثر پس از یکصد سال صورت پذیرفته سخن گفت. وی در پایان به تلاش در جهت چاپ مجدد آثار میرزا حبیب از جمله "غرائب عوائد ملل" پرداخت.

و در ختم سخن دکتر محمدجواد مهدوی دربارۀ سنّت دستور نویسی و اهتمام کنندگان در گردآوری و تنظیم دستورهای زبان فارسی سخن گفت، این عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی بیان کرد که نخستین دستورهای فارسی توسط ایرانیان ساکن در بلاد چین نگاشته شده است و سپس به تاریخچۀ دستور نویسی در هند و عثمانی اشاره کرد.

در پایان جلسه دکتر محمد جعفر یاحقی و دکتر عبداللّه رادمرد به بیان نقدهایی در مورد سخنان سخنرانان پرداختند.

IMG 0010